Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Premiéra jako hrom! Jan Stránský vychytal postup do další fáze MOL Cupu

11.08.2021 | Redakce

Na chomutovské fotbalisty nečekal v rámci prvního kola MOL Cupu zrovna lehký soupeř, přesto svěřenci Jana Hyneše slavili postup. V brance Severočechů chyběla ikona místního fotbalu Radek Zaťko, a tak šanci mezi tyčemi dostal Jan Stránský, pro něhož to byl první soutěžní zápas mezi dospělými. Devatenáctiletý brankář předvedl několik skvělých zákroků, jimiž dopomohl přehrát pražský Motorlet.

Soupeř, jenž hraje třetí českou nejvyšší soutěž, byl více na balonu a vypracoval si řadu možností. Naopak Chomutovští nastoupili do střetnutí s taktikou hrát z bloku a vyrážet do protiakcí, což v konečném součtu předčilo Motorlet. „Bylo to o tom, kdo dá dříve gól. Nám se to vždycky podařilo a oni dvakrát srovnali. Takže jsme vždycky tahali za delší konec provazu,“ hodnotil teprve devatenáctiletý brankář. „Vždy jsme dali první branku, což nám psychicky strašně pomohlo. V tu chvíli jsme věděli, že oni musí dát gól, aby srovnali a další, aby šli do vedení. Doufali jsme, že nedají dva góly po sobě,“ doplnil ještě.

„Zápas jsem si užíval. Ze začátku jsem byl dost nervózní a myslím, že to bylo vidět. Postupem času, to bylo čím dál tím lepší a atmosféra byla super,“ neskrýval emoce Jan Stránský, kterému v několika složitých momentech pomohli také spoluhráči. Ti zablokovali řadu nepříjemných pokusů a dopomohli mladému spoluhráči k vítěznému debutu. „Oni vždycky, když můžou, tak blokují. Už v šatně jsme si říkali, že by bylo dobré, aby Motorlet moc nestřílel. Takže jsme jim nechávali volné lajny, aby museli centrovat a my pak sbírali míče před brankou,“ poodhalil taktiku trenéra Jana Hyneše.

Přestože se chomutovským hráčům povedlo zastavit hodně střeleckých pokusů, tak si Jan Stránský nemohl na nedostatek práce stěžovat. Kromě dvou vstřelených branek si Motorlet vypracoval řadu dalších šancí, které zaskakující brankář musel s bravurou vyřešit. „Jedna střela z dálky byla hodně nepříjemná. Míč jsem viděl na poslední chvíli a vyrazil jsem ho nad břevno,“ popisoval nejtěžší zákrok zápasu, jenž se odehrál ve 102. minutě. „Pak tam byly ještě nějaké střely z dálky, které neletěly úplně přímo rovně. Míč se pohyboval ze strany na stranu, což bylo hodně nepříjemné,“ pokračoval dále.

Postupem času se pražský celek odhodlával ke střelám z velké dálky, což se ještě více nakupilo v prodloužení. Hostující trenér své svěřence hlasitě nabádal, ať zkoušejí střelbu z každé nabídnuté pozice. „Přišlo mi, že soupeř neměl naběháno. Oni postupem času víc uvadali, zatímco naše příprava byla hodně o běhání, a tak jsme se pořád drželi. Tím jsme je asi i přehráli, protože museli začít střílet z dálky a já většinu pokusů dobře viděl, a tak to nebyl zase takový problém,“ prozradil bezprostředně po duelu. „O tom, že půjdu do branky jsem věděl už před mistrovským zápasem. Takže jsem měl čas se připravit,“ uvedl s úsměvem ve tváři.

Po postupu přes pražský Motorlet budou v losovacím osudí už také ligoví soupeři. Řada hráčů má svá přání, a tak i Jan Stránský se vyslovil, s kým by chtěl změřit síly. „Rád bych Slavii, tu bychom mohli dostat, což asi úplně nevyjde. Ale byl bych za ni rád,“ uzavřel rozhovor sympatický mladík.

 
Utkání
Muži A | pátek 05.04.2024, 18:30
FC Chomutov - FK Olympie Březová
3:0 (0:0)
 
Muži A | neděle 14.04.2024, 10:15
FK Meteor Praha VIII - FC Chomutov
3:2 (1:2)
 
Muži A | sobota 20.04.2024, 10:15
FC Chomutov - FK Admira Praha B
1:1 (0:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
FK SEKO LOUNY - FC Chomutov
 
Muži A | sobota 04.05.2024, 10:15
FC Chomutov - SK Kladno
 
Muži A | sobota 11.05.2024, 17:00
SK Slaný - FC Chomutov
 
Mládež
Starší dorost | sobota 13.04.2024, 10:00
SK Motorlet Praha - Junior Chomutov
4:3 (1:1)
 
Starší dorost | sobota 04.05.2024, 10:15
FŠ Litvínov - Junior Chomutov
 
Mladší dorost | sobota 13.04.2024, 12:15
SK Motorlet Praha - Junior Chomutov
1:2 (1:2)
 
Mladší dorost | sobota 04.05.2024, 12:30
FŠ Litvínov - Junior Chomutov
 
Starší žáci | neděle 14.04.2024, 11:00
FK Hvězda Cheb - Junior Chomutov
5:1 ()
 
Starší žáci | neděle 28.04.2024, 15:00
FK Varnsdorf - Junior Chomutov
 
Aktuální články
Chybí nám lehkost, ví Chaloupka. Celá kabina je ale namotivovaná

Chomutovští fotbalisté nezvládli v posledních pěti zápasech již potřetí vyhrát, naposledy poprvé ztratili doma. S rezervou...

 
Doma první ztráta, Chomutov uhrál remízu s Admirou

Fotbalisté Chomutova mohli využít ztráty Kladna a dostat se do osmibodového trháku, ale to se nakonec nepovedlo. V náročném utkání s...

 
Chomutov venku podruhé padl. Proti Meteoru dvakrát vedl

Chomutovští fotbalisté podruhé v řadě prohráli na venkovním hřišti a situace na čele tabulky se dramatizuje. Daniil Doleček sice na...

 
Vznikla dívčí kategorie Junioru Chomutov. Cílem je národní rozvoj
 
Zastupující Kapitán Kopta: Pásku už Vojtovi nevrátím
 
Nejlepší výkon sezony, uvedl trenér Smola. Před týmem smekal
 
I s marodkou jasná výhra! Chomutov přejel Březovou
 
První prohra sezony přišla na Velký pátek
 
Třetí jarní výhra bez inkasované branky. Chomutov skolil Český Brod
 
Újezd nás nepřekvapil. Rozhodlo i srdíčko, libuje si kapitán Kubík
 
 
FC Chomutov - kontakt: fcchomutov@seznam.cz RSS