Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Covidová sezóna: Skvělý start, horší konec a objevy

10.05.2021 | Redakce

Na začátku pátého měsíce roku 2021 byla ukončena sezóna v amatérských soutěžích. Týmům v Divizi bylo povoleno odehrát pouhých osm utkání, některým dokonce pouze sedm. Co velice krátká sezóna přinesla?

Po ukončení ročníku 2019/20, který byl pozastaven v březnu a který byl nejúspěšnější v Divizi po sestupu ze třetí ligy, se tým připravoval od léta na ten následující. A stejně jako všichni ostatní doufal v jeho dohrání... 


Krátká příprava a hurá na ligu!

Celkem čtyři duely a všechny na domácím hřišti. Sezónu jsme načali s teplickým béčkem, které vyhrálo 3:1. Následně jsme si spravili chuť na Ostrově (4:2) a Sokolově (2:1). V posledním přípravném duelu jsme padli s druholigovým Ústím nad Labem 0:4. 

Krátce před startem Divize jsme vyzkoušeli kvalitu a připravenost v českém poháru. Do Chomutova přijely Štěchovice, které se přejmenovaly na Povltavskou fotbalovou akademii. Soupeř v čele s bývalými ligovými hráči ukázal, že je o něco dále a vyhrál 3:1. 

Snový start, poté smolné ztráty...

Sezóna začala úplně stejně jako ta předchozí. Tedy na hřišti Brandýse nad Labem, kam se i letos šlo až do penalt. O tři body jsme přišli v poslední minutě, velká smůla! Penalty jsme ale zvládli a odjížděli jsme s úsměvem na tváři a těšili jsme se na domácí premiéru. 

Ta přišla opět proti Meteoru a stála za to. Letní stadion se naplnil velice sympatickým počtem diváků. Krásné počasí, krásný obrat a první tři body! Ty vystřelil Radim Příhonský, který se trefil dvakrát v rozmezí dvou minut na začátku poslední desetiminutovky základní hrací doby. 


Čekala nás cesta do České Lípy, kde jsme na dobrý výkon nenavázali a poprvé v sezóně prohráli. Za týden jsme ale doma doslova ubojovali tři body, když jsme porazili Louny jedinou brankou, která přišla z penalty. Pokračovali jsme na hřišti Dobříše, kde jsme rok předtím vyhráli 4:0. Na to jsme navázali a odvezli si tři body za výhru 3:1! 

No a pak to šlo z kopce... 
Prohra na Kladně se asi dala čekat, tam se nám (a nejen nám) vždycky hraje špatně. Smolná domácí prohra na domácím hřišti se Slaným na penalty už byla horší, tam jsme mohli vyhrát, ale nedali jsme nějaké vyložené šance a celkově to byl takový zápas blbec. To už bylo bez vás fanoušků. 

Smutnou sezónu jsme zakončili už desátý den v říjnu, a to nejbláznivějším duelem, který si asi každý chomutovský fanoušek za poslední dobu pamatuje. Přijelo Štětí, které jsme porazili. Kolik? 6:5. A pak konec... 

Objev Dolechek i deset různých střelců

Co v sezóně vypíchnout? Na poslední tři duely se do sestavy podíval mladý ofenzivní hráč Danyil Dolechek. Dal dvě branky a ta první? Wow! Za to by se nestyděl žádný velikán ze světového fotbalu, fakt nádhera. 


Dalším pozitivem byla určitě střelecká aktivita různých hráčů. Odehrát osm zápasů a najít mezi nimi osm střelců, to se u nás dlouho nestalo. Dlouhé roky se vše soustředilo hlavně na Bočeliho, který byl nejaktivnější i letos, ale měl konkurenty. 

Marek Chaloupka, Danyil Dolechek a Radim Příhonský se trefili dvakrát. Po jedné brance přidali Klíma, Svoboda, Kubík, Šourek, Jelínek a Kibal. 

Co na závěr?

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem partnerům, fanouškům a všem, kteří jsou důležití pro chod našeho klubu. Nezbývá nám nic jiného než přijmout aktuální stav a doufat v lepší zítřky. Na hřišti budeme určitě silnější a my doufáme, že už to bude s vámi na tribunách! 

 
Utkání
Muži A | pátek 05.04.2024, 18:30
FC Chomutov - FK Olympie Březová
3:0 (0:0)
 
Muži A | neděle 14.04.2024, 10:15
FK Meteor Praha VIII - FC Chomutov
3:2 (1:2)
 
Muži A | sobota 20.04.2024, 10:15
FC Chomutov - FK Admira Praha B
1:1 (0:1)
 
Muži A | neděle 28.04.2024, 17:00
FK SEKO LOUNY - FC Chomutov
 
Muži A | sobota 04.05.2024, 10:15
FC Chomutov - SK Kladno
 
Muži A | sobota 11.05.2024, 17:00
SK Slaný - FC Chomutov
 
Mládež
Starší dorost | sobota 13.04.2024, 10:00
SK Motorlet Praha - Junior Chomutov
4:3 (1:1)
 
Starší dorost | středa 24.04.2024, 18:15
FC Slavia Karlovy Vary - Junior Chomutov
 
Mladší dorost | sobota 13.04.2024, 12:15
SK Motorlet Praha - Junior Chomutov
1:2 (1:2)
 
Mladší dorost | středa 24.04.2024, 16:00
FC Slavia Karlovy Vary - Junior Chomutov
 
Starší žáci | neděle 14.04.2024, 11:00
FK Hvězda Cheb - Junior Chomutov
5:1 ()
 
Starší žáci | neděle 28.04.2024, 15:00
FK Varnsdorf - Junior Chomutov
 
Aktuální články
Chybí nám lehkost, ví Chaloupka. Celá kabina je ale namotivovaná

Chomutovští fotbalisté nezvládli v posledních pěti zápasech již potřetí vyhrát, naposledy poprvé ztratili doma. S rezervou...

 
Doma první ztráta, Chomutov uhrál remízu s Admirou

Fotbalisté Chomutova mohli využít ztráty Kladna a dostat se do osmibodového trháku, ale to se nakonec nepovedlo. V náročném utkání s...

 
Chomutov venku podruhé padl. Proti Meteoru dvakrát vedl

Chomutovští fotbalisté podruhé v řadě prohráli na venkovním hřišti a situace na čele tabulky se dramatizuje. Daniil Doleček sice na...

 
Vznikla dívčí kategorie Junioru Chomutov. Cílem je národní rozvoj
 
Zastupující Kapitán Kopta: Pásku už Vojtovi nevrátím
 
Nejlepší výkon sezony, uvedl trenér Smola. Před týmem smekal
 
I s marodkou jasná výhra! Chomutov přejel Březovou
 
První prohra sezony přišla na Velký pátek
 
Třetí jarní výhra bez inkasované branky. Chomutov skolil Český Brod
 
Újezd nás nepřekvapil. Rozhodlo i srdíčko, libuje si kapitán Kubík
 
 
FC Chomutov - kontakt: fcchomutov@seznam.cz RSS